Vizita la cabinetul oftalmologic

Vizita la cabinetul oftalmologic

Cabine oftalmologic   Vizitarea unui cabinet oftalmologic se face, in cele mai multe cazuri, atunci cand apar simptome care ne deranjeaza si care, fiind frecvente, nu pot fi trecute cu vederea. Putini sunt cei care consulta medicul oftalmolog in vederea preventiei.

   Oftalmologul este medicul specializat in diagnosticarea, tratarea si preventia bolilor oculare, iar consultul oftalmologic este necesar daca vrem sa ne pastram sanatatea si sa nu intampinam situatii incomode. Organele pe care le trateaza medicul oftalmolog sunt cele lacrimare, globul ocular, pleoapele, conjunctivita si soclul ochiului. Specialistii recomanda astfel de controale in regim periodic, odata pe an.

Cabine oftalmologic   Debutul unui consult oftalmologic incepe cu verificarea acuitatii vizuale si se continua cu masurarea tensiunii oculare, iar apoi cu verificarea si calcularea dioptriilor. In cazul in care persoana in cauza are ochelari, aceste verificari se fac cu si fara acestia, pentru a stabili daca mai sunt necesari si/sau trebuiesc imbunatatiti. Dupa ce se obtin rezultatele acestor proceduri, medicul oftalmolog recomanda analiza polului anterior si a fundului de ochi, mai intai fara picaturi, iar mai apoi folosindu-le. Aceste picaturi sunt folosite cu precadere in randul persoanelor mai in varsta, deoarece la ele apare cataracta, si mai putin la nivelul pacientilor tineri. In cazul unor afectiuni mai grave, aceste investigatii este posibil sa nu ofere indeajuns de multe indicii asa ca oftalmologul poate analiza supliemntar campul vizual sau poate face, acolo unde este cazul, tomografia nervului optic.

   Multe dintre simptomele aparute pot avea la baza alte boli, insa este indicat sa facem controlul oftalmologic pentru a elimina multitudinea acestora. In cazul in care vederea ni se incetoseaza, apar luminite sau puncte intunecate la nivelul acesteia este posibil sa avem parte de o dezlipire a retinei - aceasta problema este una extrem de serioasa si poate aparea indiferent de varsta. Principalele cauze ale acesteia pot fi contuziile craniene, miopia, glaucomul sau traumatismele oculare. In cazul in care nu este tratata, boala poate produce pierderea permanenta a vederii.

Cabine oftalmologic   Daca vorbim de o pierdere brusca si pe o perioada relativ scurta de timp a vederii poate fi cazul unei degenerari maculare. Aceasta afectiune apare cu precadere la batrani, poate fi semnul unui atac vascular cerebral si vederea se poate pierde gradual.

 

   Daca principala simptoma este durerea oculara putem avea de aface cu glaucomul sau, popular denumit, boala ochiului uscar, din cazul cancerului la ochi sau in urma unor traumatisme oculare. Un disconfort care persista la nivelul ochilor poate avea ca principala cauza oboseala, intrarea unui corp strain in ochi sau chiar prezenta unei infectii. Ochii rosii, o problema destul de intalnita, poate aparea in urma folosirii excesive a calculatorului, din cauza curentului sau, in cazuri mai grave, poate fi simptomul unei inflamatii profunde sau a conjunctivitei. Infectii pot aparea si in urma nerespectarii lentilelor de contact.

   In cazul in care suferi de miopie, de hipermetropie, de cataracte, de conjunctivita, de glaucoma, sau de astigmatism, medicul oftalmolog este cel care te poate ajuta.

 

Cabine oftalmologic   MEDICUL OFTALMOLOG SI VIZITA COPIILOR LA CABINETUL DE OFTALMOLOGIC

  O ramura a oftalmologiei este reprezentata de oftalmologia pediatrica care se ocupa strict de vederea copiilor si de examinarea acesteia. Spre deosebire de un adult, vederea copilului se poate schimba de la o zi la alta. Aceste schimbari sunt examinate de oftalmologii pediatri care s-au specializat atat din punct de vedere medical, cat si pe partea lucrului cu cei mici. Controlul oftalmologic este bine sa fie efectuat inca din primele luni de viata deoarece acesta poate suferi de strabism sau de alte boli care apar cu precadere in randul copiilor. Este recomandat ca acestora sa li se faca controale de rutina la 3 ani, la 5 si inainte de inceperea scolii, la fel si in fiecare an in timpul acesteia.